Algemene Informatie

Welkom bij de afdeling Utrecht/Zeist van het Nederlands Wijngilde,
DE wijnclub voor Utrecht en omstreken.

In april 1981 besloot een groep enthousiaste wijnliefhebbers tot de officiële oprichting van de afdeling Utrecht van het Nederlands Wijngilde.

Vanaf dat moment komt de afdeling eens per maand bijeen.
Sommige van hen zijn nog steeds actief binnen de afdeling.
Het doel van de vereniging is om de kennis over wijn te verdiepen. Men probeert dit te bereiken door proeverijen te organiseren met diverse onderwerpen b.v. mono-cépagewijnen, wijnen uit oude en nieuwe wereld, streken en landen. Een blindproeverij staat ook ieder jaar op het programma. Naast het vergaren van kennis zijn er vaste jaarlijkse onderdelen zoals; een koffie- wijnconcert, een dag uit in Nederland en een wijn- en spijsavond.
Tevens worden er wijnreizen georganiseerd (b.v. Beaujolais, Loire, Frankenland, Rheingau, Penedes,  etc.).

De afdeling bestaat uit leden (van “beginners” tot Magister Vini) die het plezierig vinden om meer over wijn te leren. Het spreekt vanzelf dat er ook ruimte is voor gezelligheid en onderlinge contacten kortom “voor elk wat wils”.
De proefavonden vinden altijd plaats op een maandagavond in de Oosterkerk in Zeist (meestal de tweede maandag van de maand).
U bent van harte welkom om als introducé enkele proefavonden mee te maken.
Wanneer u daar belangstelling voor heeft of gewoon nog wat meer over de afdeling wilt weten kunt u altijd contact opnemen met onze secretaris, zie contactgegevens.
Daar kunt u ook informatie krijgen over de thema’s van de proefavonden en de juiste data van de bijeenkomsten.

Informatie : secretariaat@wijngildeutrecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *