ALV en proeverij Spanje omgeving Jumilla en Yecla (Levante)

Maandag 10 februari 2020 gaan we na de Algemene Ledenvergadering (van 19.30 – 20.30 uur) wijnen uit de opkomende gebieden Jumilla en Yecla proeven. Je bent van harte welkom!

In de proefkalender stond dit vermeld als de Yecla en Jumilla proeverij, maar omdat het hele gebied aan de orde komt kunnen we dit beter de Levante proeverij noemen.
In deze streek waar enige decennia geleden vooral goedkope bulkwijn gemaakt werden, is een omslag geweest. Vandaag de dag worden er ook uitstekende wijnen gemaakt en zijn er een aantal getalenteerde wijnmakers bezig. De Levante ligt in het Zuidoosten van Spanje. Deze streek omvat 6 verschillende Denominación de Orígen in de Autonome regio’s Valencia (D.O. Alicante, Utiel Requena, Valencia) en Murcia (D.O. Bullas, Jumilla en Yecla).
Hier worden interessante wijnen geproduceerd, vooral door hoofdzakelijk gebruik te maken
van authentieke en plaatselijk ingeburgerde druivenrassen zoals de Bobal, de Macabeo en de Monastrel. I.v.m. de ALV proeven we een beperkt aantal aantal wijnen van deze lokale rassen van goede producenten.
Tijdens de ALV wordt ook een frisse witte wijn geschonken uit een streek die daar diametraal tegenover staat, n.l. Galicië.

Aanmelden via secretariaat@wijngildeutrecht.nl